Europa

Europa is een werelddeel dat bestaat uit 38 landen. Het wordt bewoond door ongeveer 728 miljoen mensen.

Het werelddeel Europa zit vast aan het werelddeel Azië. Een lange bergketen (het Oeralgebergte) vormt een aardrijkskundige grens. Doordat deze werelddelen aan elkaar vastzitten worden ze geologisch ook wel als één enkel werelddeel beschouwd, met de naam Eurazië.

  • Stonehenge werd wellicht ooit gebruikt door zonneaanbidders. Specialisten onderzoeken nog steeds hoe de enorme stenen op die plaats terecht zijn gekomen.
  • Gedurende 30 jaar deelde de Berlijnse Muur Berlijn in twee delen. De muur werd deels afgebroken in 1989 waarna Berlijn weer één stad was. De Eiffeltoren werd meer dan 100 jaar geleden (1889) gebouwd. In die tijd was de 300 meter hoge toren hoger dan elk ander gebouw op Aarde.
  • In vervlogen tijden was Athene de meest toonaangevende stad op Aarde. De overblijfselen van oude gebouwen zijn terug te vinden naast moderne bouwwerken.
  • Het Colosseum is het eerste sportstadion dat ooit is gebouwd. Het werd soms gevuld met water zodat zeeslagen konden worden nagespeeld.
  • De toren Big Ben is een enorme klokkentoren bij het Britse parlementsgebouw in Londen. Hij werd in opdracht van sir Benjamin Hall gebouwd.

Kies hieronder je land:

Nederland
Belgie
Zwitserland
Tjechie
Zweden
Spanje
Polen
Oostenrijk
Duitsland
Noorwegen
Frankrijk
Ierland
Malta
Griekenland
Groot-Brittannië
Hongarije
Denemarken
Kroatie
Luxemburg
Ijsland
Cyprus
Portugal
Turkije
Italie